Kalender

 • Inga Evenemang
 • Inga Evenemang
 • 30 Jan 2018 - 31 Jan 2018

  Youth forum i FN 2018

  ECOSOC (Economic and Social Council) är FNs centrala plattform för reflektion, debatt och innovativt tänkande kring hållbar utveckling som årligen arrangerar Youth Forum på FNs högkvarter i New York. Januari 2018 är det dags igen och du kan hänga med!

  Temat för året är Transformation för hållbara och motståndskraftiga samhällen (transformation towards sustainable and resilient societies) och kommer att fokusera på de globala målen 6, 7, 11, 12, 15 och 17 och också speciellt på genomförande av målen.

  Som KFUM medlem kan du nu ansökan om att vara del av World YMCAs delegation till mötet eftersom YMCA har speciell accredition för att interagera med FN systemet. Som delegat kommer du att representera KFUM Sverige och World YMCA, lära dig om och hur du interagerar med FN och dess representanter och andra organisationer. Målet med deltagandet från World YMCA är också att:

  • följa events som relaterar till de globala målen
  • få en bättre förståelse för hur YMCAs runt om i världen kan arbeta med de globala målen

  Förutsättningarna är dessa:

  • minst 18 år
  • varje deltagare betalar resa och matkostnader själv
  • delvis rabatterat pris på boende ges. Totala kostnaden för deltagares boende är 65 USD för delat dubbelrum och delad toalett. Tyvärr kan det inte arrangeras boende utöver de dagar som eventet gäller.
  • som deltagare får du nödvändig visa information från World YMCA.
  • ett obligatorisk webinar kommer att ske innan avresa till New York.

  Det finns totalt 10 platser i delegationen. Meriterande för att komma med i delegationen är ett intresse av att vara fortsatt engagerad i World YMCA Resource Group on Health, Employment and Civic engagement.

  Är du intresserad av att delta? Du behöver  ett rekommendationsbrev från KFUM Sverige, så hör av dig till KFUM Sverige först, caroline.daly@kfum.se så ordnar vi ett. Vid urval används som alltid Kriterier för nomineringar och aktiviteter som går att läsa här: http://framtidenjustnu.se/wp-content/uploads/2014/09/Kriterier-For-Nomineringar-Och-Aktiviteter.pdf

  För att sedan ansöka till World YMCA skickar du en kort beskrivning av digsjälv samt en kort beskrivning av varför du vill åka på engelska, rekommendationsbrevet från KFUM Sverige samt kopia på pass till romulo@ymca.int

  Vill du läsa mer om Youth forum och ECOSOC: https://www.un.org/ecosoc/en/ecosoc-youth-forum

  Här kan du läsa om förra årets delegation: http://action.ymca.int/civic-engagement/ecosoc-youth-forum-live/

   

   
  03 Feb 2018 - 12 Feb 2018

  Följ med till Palestina och plantera olivträd - plantera hopp

  Joint Advoacy Training JAI arrangerar mellan 3-12 feburari 2018, för elfte året i rad Olive Planting Program. Programmet är en del av JAIs pågående kampanj Keep Hope Alive – Olive Tree Campaign, för att stötta palestinska bönder och deras familjer att plantera olivträd på hotad mark. Här kan människor av alla åldrar och bakgrund vara med och bidra till ett viktigt arbete.

  Förutom olivplantering innehåller programmet introduktion och presentation av den nuvarande situationen i Palestina och effekterna av muren, turer i Jerusalem, Hebron, Bethlehem och Ramallah. Som deltagare får du möjlighet att få en bild av verkligheten i Palestina, bidra till viktigt arbete och träffa palestinska organisationer. Ta chansen!

  Vill du ha mer information om detaljer och hur du och din förening anmäler er? Kolla då direkt här: http://www.jai-pal.org/index.php/en/campaigns/olive-tree-campaign/olive-planting-program

  Har du frågor? Tveka inte att kontakta Caroline på KFUM Sverige, 086773011 eller caroline.daly@kfum.se

   

   

   
  01 Mar 2018 - 04 Mar 2018

  Åk på Ten Sing konferens med YMCA Europe

  Har din förening kanske tänkt att starta Ten Sing? Då kan denna festival vara något för er för att få inblick i vad Ten Sing är mer specifikt, hur arbetet kan se ut, få inspiration och se den mångfald som Ten Sing består av!

  Under konferensen diskuteras erfarenheter, goda exempel och har roligt med Ten Sing som tema. Mycket av temat under konferensen kommer att ligga på den kommande Ten Sing festivalen som kommer att hållas i Norge i augusti (mer om den festivalen kan du läsa här: http://ymcaeurope.com/european-ten-sing-festival-2018) samt de kärnvärden och arbetet som utgör Ten Sing i KFUM.

  Konferensen kommer att vara i Tyskland men stad är ännu inte kommunicerat. Vi återkommer om detta så snart vi har platsen.

  Mer information och anmälan kommer löpande att finnas här: http://www.ymcaeurope.com/european-ten-sing-conference-2018

  Vad är Ten Sing? Spana in här får du veta mer: https://en.wikipedia.org/wiki/Ten_Sing

   
  12 Mar 2018 - 23 Mar 2018

  Åk på CSW i New York med World YWCA

  Mellan den 12-23 mars 2018 är det dags för FNs årliga möte om kvinnorätts- och jämställdhetsfrågor, Commission on the Status of Women (CSW), som hålls på FNs högkvarter i New York. Som KFUMare har du nu möjlighet att åka som representant för KFUM Sverige i World YWCAs delegation. CSW är inte bara en möjlighet för KFUM och World YWCA att arbeta med påverkan för att lyfta unga kvinnor och flickors deltagande i beslutsfattande processer utan också en mötesplats för vår rörelse att mötas och mobilisera, så ta chansen du med! Delegationen kommer att vara mindre i år, och ha ett fokus på unga kvinnors påverkan och ledarskapsutveckling.

  Är du intresserad av att delta behöver du kontakta advocacy@worldywca.org senast kl 8 Måndag den 22 januari. I mailet behöver du ange, hela ditt namn (som det står i ditt pass), passnummer och detaljer samt referensbrev från KFUM Sverige. Referensbrevet får du genom att kontakta Caroline Daly på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se  med ditt namn, din KFUM förening, samt en kort motivation till varför du vill åka som representant för KFUM Sverige senast 17 januari. Om det är flera som ansöker används ”Kriterier för nomineringar och aktiviteter” som finnas att läsa här: http://framtidenjustnu.se/wp-content/uploads/2014/09/Kriterier-For-Nomineringar-Och-Aktiviteter.pdf

  World YWCA menar att fördel kommer att ges till de personer som kan stanna under hela mötet.

  Dessvärre finns ingen möjlighet för World YWCA att finansiera deltagandet och kan inte heller bistå med administration så som visa, boende eller resor. Som deltagare behöver du alltså hitta finansiering för ditt deltagande själv. Se gärna Triangelfonden: https://framtidenjustnu.se/triangelfonden/

  Vill du läsa mer och hur du kan följa mötet utan att vara på plats kan du göra det här: http://mailchi.mp/worldywca/getting-ready-for-csw62?e=257d3607d8

  Vill du veta mer om CSW, kan du göra det här: http://www.unwomen.org/en/csw/csw62-2018

   

   

   

   

   
  09 Apr 2018 - 13 Apr 2018

  Kurs i rättighetsbaserat ledarskap på Irland

  Vill du…

  • Lära dig mer om mänskliga rättigheter och rättighetsbaserat arbete?
  • Utvecklas i ditt ledarskap?
  • Att din verksamhet når fler och säkerställa att de som deltar känner sig fullt inkluderande?

  Sök då utbildningen Rättighetsbaserat ledarskap på Irland!

  Syfte

  Utbildningens övergripande syfte är att diskutera hur vi arbetar med inkludering i KFUM, få en djupare förståelse för innebörden av rättighetsbaserat ledarskap för att på lång sikt inkludera fler i vår verksamhet.

  Utifrån det rättighetsbaserade arbetets ramverk kommer vi kunna analysera våra egna verksamheter. Med Irland som illustrerande exempel kommer vi lära oss mer om rättigheters utveckling, hur olika gruppers rättigheter har främjats och begränsats och hur viktigt det civila samhällets roll är för förändring.

  Utbildningen är ett led i KFUM:s strategi What We Want med fokus på att stärka vårt arbete med inkludering.

  Praktisk information

  Utbildningens tre delar

  24-25 mars 2018               Förberedande studiecirkel i Stockholm
  Vecka 15 2018                    Resa till Irland
  5-6 maj 2018                      Efter-hemkomst-träff i Stockholm

  Målgrupp

  Vid urval används KFUM policy för nomineringar och aktiviteter. Dessutom tas stor hänsyn till följande kriterier:

  • Ledare i KFUM som ansvarar för planering och genomförande av verksamhet.
  • Totalt 10 deltagare
  • 60 % ska vara under 30 år, utöver detta eftersträvas en spridning i ålder.
  • En spridning bland olika verksamheter eftersträvas.
  • En geografisk spridning eftersträvas.
  • Deltagarna ska kunna delta på hela kursen, dvs såväl förträff, efterträff och resa.
  • Rekrytering och urval sker utifrån KFUM Sveriges ”Kriterier nomineringar och aktiviteter”.

  Deltagaravgift: 2 000 kr/person. Återbud efter det av besked om antagande givits debiteras 2000 kr om ej läkarintyg kan uppvisas.

  Anmälan

  Anmäl dig via följande länk: https:https://podio.com/webforms/19935984/1352939

  Senast den 31 januari 2018, vill vi ha din anmälan. Besked om antagning ges senast den 10 februari 2018.

  Om Irland

  Fram till 1996 var skilsmässor förbjudet på Irland och homosexualitet var illegalt fram till 1993. 2015 genomfördes en folkomröstning om samkönade äktenskap, där ja-sidan vann och samkönade äktenskap nu tillåts. Samtidigt är Irlands aborträtt bland de hårdaste i Europa, där straffet för abort är 14 års fängelse, något som har kritiserats starkt från rättighetsorganisationer på och utanför Irland. En folkkampanj pågår för att införa (en begränsad) rätt till abort.
  30 Apr 2018 - 10 Maj 2018

  Åk på högnivå klimatkonferens tillsammans med World YMCA

  Är du intresserad av klimat och miljöarbete? Vill du åka på det årliga mötet som rör klimatförändringsförhandlingar i Bonn i Tyskland? Då har du nu chansen att åka som del av World YMCAs delegation, och tillsammans med 10st KFUMare från hela världen!

  Målen med eventet är, förutom att du som deltagare ska lära dig om hur dessa konferenser och högnivå möten ser ut och fungerar, att följa händelserna och de event som är kopplade till Education on Climate Change, få bättre insyn i vilka frågor som kommer att förhandlas om på nästa COP möte, få en överblick över andra ungdomsorganisationer som relaterar till YMCA och vårt arbete för att stärka unga i frågor som berör oss.

  Förutsättningarna för deltagande är följande:

  • Minst 18 år
  • Reseersättning upp till 100 EUR
  • Matersättning upp till 18 EUR/dag för max 10 dagar (mot inlämnande av kvitto endast)
  • Delat boende eller boende i värdfamilj (pris återkommer vi om så snart vi har den informationen)

  Är du intresserad av att delta? Du behöver  ett rekommendationsbrev från KFUM Sverige, så hör av dig till KFUM Sverige först, caroline.daly@kfum.se så ordnar vi ett. Vid urval används som alltid Kriterier för nomineringar och aktiviteter som går att läsa här: http://framtidenjustnu.se/wp-content/uploads/2014/09/Kriterier-For-Nomineringar-Och-Aktiviteter.pdf

  För att sedan ansöka till World YMCA skickar du en kort beskrivning av digsjälv samt en kort beskrivning av varför du vill åka på engelska, rekommendationsbrevet från KFUM Sverige samt kopia på pass till romulo@ymca.int senast 20 februari 2018.
  18 Jun 2018 - 27 Jun 2018

  Warghajk 2018

  Warghajken tar dig genom trolska storskogar och över öppna fjällvidder.

  I vargens rike stöter du också på gamla kulturmarker som fäbod-vallar och slåtterängar. Tillsammans stannar vi upp, funderar över och lär oss av det vi får se och uppleva. I patrullen delar vi på ansvaret under vandringen och övar oss i ledarskap.

  Warghajken ger dig en friluftsupplevelse där du lever närmare naturen. Vi övernattar i vindskydd och lagar mat av enkla råvaror över öppen eld. I hajken ingår också en övernattning på egen hand eller tillsammans med en kamrat.

  Warghajken är den äldsta av djurhajkerna och har gått i över 50 år. Den är en viktig introduktion till djurhajkerna och ledarskapskurser i KFUM Sverige.

  Var: Vedungsfjällen, Norra Dalarna

  När: 18-27 juni 2018

  Vem: från 15 år med friluftsintresse

   

  Anmälan: Anmäl dig senast 7 maj 2018 genom denna länk: https://podio.com/webforms/19817807/1342815

  Pris: 1800 kr för medlemmar i scoutkårer och föreningar anslutna till KFUM Sverige, övriga betalar 2000 kr.

  Frågor: Caroline Daly, KFUM Sverige 08 – 677 30 11

  E-post: caroline.daly@kfum.se
  30 Jun 2018 - 08 Jul 2018

  Åk på Journey for justice med JAI i Palestina

  Nu går det att registrera sig till årets Journey for Justice i Palestina, mellan 30 juni (ankomst) and 8 juli (avresa).  Journey for justice är en resa i Palestina för att ge dig en inblick i vardagslivet bland unga under ockupation och en inblick i konflikten. Resan inkluderar guidade turer and besök för att se och uppleva livet under ockupation och Palestinsk kultur och arv. Tillsammans med presentationer och diskussioner om konfliktens stora frågor och områden samtidigt som du som deltagare under hela resan lever och umgås med palestinska ungdomsledare för att höra deras erfarenheter, drömmar och liv kommer ge dig en erfarenhet du sent ska glömma.

  Unga människor mellan 17-30 från hela världen, oavsett bakgrund, religion eller medlem i KFUK-KFUM är välkomna.

  Det är JAI, Joint Advocacy initaive, ett samarbete mellan East Jerusalem YMCA och YWCA Palestine som arrangerar Journey for Justice.

  Schema för resan och mer information hittar du här:

  Här kan du registrera dig direkt.

  Som medlem i KFUM kan du söka medel för ditt deltagande via Triangelfonden. Här hittar du mer information om detta: https://framtidenjustnu.se/triangelfonden/

  Har du frågor? Tveka inte att kontakta Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se eller 08-6773011.
  08 Jul 2018 - 14 Jul 2018

  Ta med din förening till hela världens KFUM!

  Ta med din förening på en av de största mötesplatserna inom YMCA – Världsrådsmötet som samlar deltagare inom rörelsen från hela världen. Världsrådsmötet hålls 8-14 juli 2018 i Chiang Mai, Thailand, och är den internationella YMCA-rörelsens årsmöte som hålls vart fjärde år.

  Om Världsrådsmötet: 19th World Council theme: “Youth Empowerment 4 Good” The YMCA World Council theme is dedicated to our global focus and long-term vision of Empowering Young People. “Youth Empowerment 4 Good” is an ongoing commitment to our “4” long-term strategic focus areas: employment, health, environment, civic engagement. “4 good” is a confirmation of ‘forever’ and ‘for good works’: the result of our collective impact.

  This World Council theme builds upon the history of the YMCA and adds to its future: “Youth Empowerment 4 good.” The World Council meeting will be a celebration of hundreds of YMCA Change Agents who are the leaders of today and tomorrow. As Johan says, this World Council is the opportunity to be creative and to innovate new ways to empower more youth … for good works and forever. Empowering young people is in the DNA of the YMCA global movement – and always will be.”

  Läs mer och anmäl er här: https://worldcouncil.ymca.int/

  Berätta gärna för KFUM Sverige om ni anmäler er så får vi en chans att ha gemensam kontakt med alla från Sverige. Meddela oss på ingrid.greiby@kfum.se. Bestäm i din förening hur ni löser kostnaden för resa och deltagande.

  Mer info om priser hittar ni här: https://worldcouncil.ymca.int/ – OBS, lägre avgift om ni anmäler er före 31 januari 2018.
  08 Jul 2018 - 14 Jul 2018

  Vill du representera KFUM Sverige på YMCAs Världsrådsmöte?

  Den 8-14 juli 2018 arrangeras YMCA World Council, i Chiang Mai Thailand. Det är den internationella YMCA-rörelsens årsmöte som arrangeras vart fjärde år. Är du intresserad av att vara en del av den svenska delegationen, så finns nu tre möjligheter.
  Res till Thailand som en av KFUM Sveriges tre delegater.
  Vi söker en person som kommer vara KFUM Sveriges delegat, dvs en av tre personer från KFUM Sverige som är med på det demokratiska mötet och har rösträtt. Denna plats är helfinansierad av KFUM Sverige.

  Om du är en person med gedigen erfarenhet av KFUM i Sverige, av årsmöten och demokratiska processer och dessutom deltagit i internationella arrangemang – kan du vara den vi söker. Skicka ett mail till ingrid.greiby@kfum.se, med dina kontaktuppgifter, en motivering varför just du passar för detta uppdrag samt en beskrivning (CV) över dina erfarenheter enligt ovanstående önskemål.
  Bli en del av den svenska delegationen och åk som öppen deltagare

  Dessutom söker vi två personer som kommer representera KFUM Sverige, dock utan rösträtt – dessa två platser finansieras med 10 000 kr/person.
  Dessa platser är för KFUM-medlemmar som kanske inte hunnit med så mycket än, men som är nyfikna på vår omvärld och hur KFUM i världen arbetar. Passar du in i den beskrivningen, skicka in din intresseanmälan i ett mail till ingrid.greiby@kfum.se, med dina kontaktuppgifter, en motivering varför just du passar för detta uppdrag samt en beskrivning (CV) över dina erfarenheter. Presentera också hur du planerar att finansiera kostnaden utöver de 10 000 kr som KFUM Sverige betalar. Resa, mat och boende kostar ca 20 000 kr totalt.

  Vid val av representanter för KFUM Sverige beaktas, förutom dina kvalifikationer, även policyn för ”Ansökningskriterier vid nomineringar och aktiviteter” som du hittar här: http://framtidenjustnu.se/wp-content/uploads/2014/09/Kriterier-For-Nomineringar-Och-Aktiviteter.pdf

  Senast den 31 januari, vill vi ha din ansökan.

  Läs mer om YMCA Världsrådsmöte på https://worldcouncil.ymca.int/
KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Ö Ny Brevik,
61030 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet