Kalender

 • 02 Sep 2017 - 03 Sep 2017

  GOldies-träff

  Den årliga träffen för gamla breviksledare.
  02 Sep 2017 - 03 Sep 2017

  Östgötadagarna

  Hela Östergötland har öppet hus, Brevik också!

  Under lördagen och söndagen mellan 10 och 17 kan allmänheten komma och prova alla våra aktiviteter gratis. Det finns också café och lägerupplevelser som korvgrillning, paddling och bågskytte uppe vid sjön.
  16 Sep 2017

  Styrelsemöte
  30 Okt 2017 - 01 Nov 2017

  Höstlovsläger

  Lovläger för våra medlemmar.
  17 Nov 2017 - 19 Nov 2017

  Williams

  Andra steget i KFUM’s Utbildningstrappa ”Helheten”.

  Läs mer om utbildningen.
  02 Dec 2017

  Adventslunch

  Vår årliga adventslunch för personal, styrelse, ideella och andra personer som på något sätt bidragit till verksamheten under året.
 • Inga Evenemang
 • 26 Aug 2017 - 27 Aug 2017

  Utbildning i Opinions- och Påverkansarbete

  KFUM Sverige tillsammans med Agenda PR erbjuder nu en utbildning som hjälper din förening att påverka politiska beslut, bilda opinion och att synas i media. Strategier och planer för påverkan måste omsättas i praktisk handling för att vara till nytta. Därför vill vi bidra till att våra föreningars arbete med påverkan och publicitet resulterar i handling och konkreta resultat.
   
  Vi finns med i både förberedande och utvärderande steg i påverkansarbetet, men den direkta kontakten med politiker och journalister tycker vi att föreningen själv ska ta. På det sättet bygger ni upp ert eget kontaktnät samtidigt som budskapet som kommuniceras blir mer trovärdigt.
   
  Under utbildningen kommer vi att få kunskaper om när, var och hur opinionsbildning och påverkan sker bäst och vi kommer få ta del av många inspirerande exempel från andra organisationer. Vi kommer också skapa handlingsplaner som innehåller budskap, kartläggningar av målgrupper och en kronologiskt uppbyggd aktivitetsplan. Denna innehåller information om vad som ska göras, när det ska göras och av vem.

  Tack vare stöd från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond till projektet Be the Change kan KFUM Sverige erbjuda 10 utbildningsplatser inkl kost och logi på KOM Hotel. Max två personer från samma förening. Det enda föreningen behöver betala för är resan till och från Stockholm.

  Vi välkomnar särskilt deltagare under 26 år.

  ”Alla deltagare förväntas vilja genomföra planerade påverkansaktiviteter tillsammans med sin lokala förening efter avslutad utbildning.”

  Tider:
  Lördag 26 augusti kl 13-20 inkl eftermiddagsfika och gemensam middag.
  Söndag 27 augusti kl 9-15 inkl lunch och fika.

  Kostnad:
  Resa till och från Stockholm.

  Ansvariga för utbildningen

  Tobias Smedberg, Agenda PR
  Tobias är grundare av den värderingsdrivna pr-byrån Agenda PR. Han har i över tio år bistått myndigheter, företag och organisationer med kommunikations- och påverkansarbete. Han har arbetat med uppdrag såväl i Sverige som utomlands och inom en rad olika politikområden. Tobias har tidigare arbetat på pr-byrån Westander och innan dess var han ordförande för Sveriges Förenade Studentkårer. Tobias har också erfarenhet som kommunpolitiker.

  Mattias Wihlgaard, KFUM Sverige

  Mattias är kommunikationsansvarig för KFUM Sverige. Han har under arton år arbetat inom flera olika ungdomsorganisationer med föreningsutveckling och strategisk kommunikation. Sedan 2011 ansvarar Mattias för KFUM Sveriges Ungdomskommunranking som publiceras första veckan i december varje år.

  Anmälan

  27 Aug 2017 - 01 Sep 2017

  YMCA CUP junior basket turnering

  Dags för junior basket turnering inom europeiska KFUM föreningar!

  Mellan 27 augusti och 1 september inbjuds alla junior basketlag (flick och pojklag med spelare under 12 år) i KFUM till YMCA Novosibirsk för turnering!

  Registreringskostnad: 45 euros/lag
  Boende: 15 euros/ per person /per natt (3-4 personer i ett rum).
  Mat; ca 25 euros om dagen

  Har du frågor kan du kontakta Edward Shornik; edshornik@gmail.com

  För mer information: http://www.ymcaeurope.com/the-xvth-ymca-cup-junior-basketball-tournament

   
  07 Sep 2017 - 10 Sep 2017

  YMCA EM i Handboll

  Mellan 7-10 september arrangeras EM i handboll i KFUM rörelsen. KFUM Trollhättan står värd för eventet och många lag från hela YMCA rörelsen kommer att sluta upp. Kom och heja fram våra svenska KFUM lag till vinst!

  Du kan följa mer information om eventet så småningom här: https://framtidenjustnu.se/ymca-em-i-handboll/

   

   
  13 Sep 2017 - 17 Sep 2017

  Delta på YMCA Sportseminar i Makedonien!

  Vill du vara med på erfarenhetsutbyte i Makedonien och träffa andra idrottande KFUM ledare från Europa? – Sök till Sport seminar! ESY- European Sports YMCA bjuder in unga idrottsledare inom KFUM mellan 18-30 år från Sverige att delta i Sport seminar – en träningsmötesplats för idrottsledare i KFUM i hela Europa.

  Anmälan och en motivation till varför du vill åka skickas per mail till Eje Grönquist, gronquisteje@gmail.com, senast den 11 juni. Eje kontaktar sedan sökande för en intervju, innan slutgiltigt deltagarbesked. Vänligen ange referensperson  i din anmälan. Om du blir antagen kommer den grupp som åker att ha ett förmöte tillsammans med KFUM Sverige.

  Kostnad för deltagande är 150 euro samt resekostnader. Du kan ansökan om stöd för ditt deltagande från Triangelfonden; https://framtidenjustnu.se/triangelfonden/, höra med din KFUM klubb och eller KFUM region om de vill finansiera delar samt kolla inom din kommun efter andra stipendier.

  Har du frågor? Frågor om Sportseminar görs till Eje Grönquist, som länge arbetet med idrott inom YMCA och KFUM på telefonnummer  0768-895480 eller mail på gronquisteje@gmail.com

  Eje kan också tipsa om bra transport till Skopje/Makedonien.

  Här kan du läsa mer: http://www.ymcaeurope.com/european-sport-ymca-esy

   

   
  28 Sep 2017 - 03 Okt 2017

  Programme innovation camp

  Nu har du chansen att träffa andra KFUMare från hela Europa för att dela erfarenheter och utbyta kunskaper för att fortsätta att stärka vår rörelse och unga människor! Mellan 28 september och 3 oktober samlas unga KFUMare i Leysin, Schweiz, kom du med!

  På denna internationella mötes plats fokuserar utbildning och erfarenhetsutbyten på dessa teman:

  1. Ten Sing – stärkande av ungas ledarskap genom konst
  2. Youth and parliament (YP) – engagemang i civilsamhället; läs mer här: https://drive.google.com/file/d/0B0xm2tBoIJ0qS3hmREVIcDIzNnM/view
  3. Miljö och påverkansarbete – utbildning för miljöaktivister för att fördjupa YMCAs miljö- och klimatarbete. lär mer här: https://drive.google.com/file/d/0B0xm2tBoIJ0qVGI5R0w5ZzRCZk0/view eller här: http://action.ymca.int/
  4. Psykisk hälsa – erfarenhetsutbyte kring initiativ rörande ungas psykiska hälsa för att hitta möjliga framtida samarbetesprojekt
  5. Youth empowerment – ett pilot initiativ att stärka unga människor med en gemensam och global metod. Detta är under utveckling för att bli ett program inom World YMCA.

  Praktisk information:

  När? 28 september – 3 oktober

  Var? Hotel Central Résidence & SPA – Route du Belvèdére. 1854 Leysin, Schweiz.

  Viktigt: Det är rekommenderat att flyga till GVA eller ZRH flygplats, med landning kl 17.00 SENAST. Avgång rekommenderas från samma flygplats EFTER kl 16.00. Åker man tåg är ankomststation Leysin-Feydey

  Kostnad: Deltagaravgiften är CHF 350, vilket inkluderar program, mat och boende. Boendet är delat (3 eller 4 personer per rum).

  KFUM Sverige har tillsammans med World YMCA sökt finansiering för att kunna skicka 2 personer till mycket reducerat pris. Skynda dig därför att anmäla ditt intresse!

  Anmälan: För att anmäla sig behöver du fylla i registration form HÄR, ett Agreement letter och skicka in en kopia på ditt pass till Romulo på World YMCA.

  Har du frågor? Kontakta Romulo på World YMCA; romulo@ymca.int Du kan också läsa mer i bifogad information

  Meddela Caroline på KFUM Sverige om du är intresserad, caroline.daly@kfum.se
  30 Sep 2017 - 07 Okt 2017

  KFUMs ledarskapsutbildning Mary

  Är du ledare i någon förening och vill utvecklas i ditt ledarskap? Vill du fördjupa dina kunskaper i ledarskap, grupprocesser och KFUM i Sverige och världen? Vill du åka till Coolnagreina på Irland i höst och bland annat besöka deras KFUM-förening? Då är detta en kurs för dig! Ta chansen att avsluta utbildningspaketet Helheten genom att gå en Mary-utbildning!

  När:
  30 september till 7 oktober. Sista anmälningsdatum 1 augusti

  Var:
  I Coolnagreina på Irland

  Kostnad:
  7000 kr (om du är intresserad, kolla med din förening om de kan betala kostnaden.)

  Mary-utbildningen är en utbildning för hela KFUM. Detta innebär att alla föreningar uppmanas skicka deltagare, dock max 2 per förening. Totalt finns det 12 platser. Vid fler än 12 anmälningar kommer fokus vara att få med så många föreningar som möjligt.

  Krav på deltagarna:
  Har gått Emma-utbildning eller har kunskap motsvarande Emma
  Minst 20 år

  Är det något för dig/ledaren i din förening? Ett citat från en deltagare på förra Mary-utbildningen kanske kan övertyga dig:

  ”Mary kommer och har påverkat mig på fler plan än jag vågat hoppats på. Jag tror att kunskapen jag tar med mig kommer genomsyra mitt framtida arbete, vilket kommer påverka andra människor till det bättre. Jag har visat upp nya sidor av mig själv för andra människor och även mig själv som jag inte visste fanns eller har dolt. Det har lett till att jag är mer nöjd över mig själv som person och jag är stolt över att jag genom utbildningen kommer ge mig själv en nyckel till en bättre framtid/liv.”

  Vill du veta mer vad som ingår i en Mary-utbildning finns det information här. För frågor, kontakta KFUM Stockholm Gotland, annika.thomsson@kfum.se.

  Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.
  14 Okt 2017 - 23 Okt 2017

  Olivplockning i Palestina tillsammans med JAI

  Som en del av Keep Hope alive kampanjen är det dags för JAIs olivplockningsprogram igen. Det organiseras varje år under 10 dagar.

  Programmet syftar till att skapa en internationell närvaro för palestinska familjer och bönder för att stödja dem i deras skördearbete.  Som deltagare är du med och plockar oliver samt får en djupare social, kulturell, historisk och religiös förståelse för regionen. Du får också uppleva livet under ockupation och ta del av verktyg och idéer för påverkansarbete.

  Mer information om programmet hittar du HÄR

  Anmälan gör du HÄR

  Här kan du läsa mer om JAIs arbete

  Har du frågor? Tveka inte att kontakta Caroline på KFUM Sverige, 086773011 eller caroline.daly@kfum.se

   
  20 Okt 2017 - 22 Okt 2017

  KFUM Sveriges Riksombudsmöte 2017

  På ROM, KFUM Sveriges riksombudsmöte träffar du medlemmar från hela Sverige, gäster från våra internationella systerorganisationer och svenska vänorganisationer, och tillsammans sätter vi riktningen för framtiden i KFUM-rörelsen.

  Allt om Riksombudsmötet 2017 hittar du på http://kfumrom.se.
  05 Nov 2017 - 17 Nov 2017

  Camp Climate på COP 23!

  Mellan 5-17 november samlas världens ledare i Bonn, Tyskland, för att följa upp arbetet med klimatförhandlingarna efter Parisavtalet. För att säkerställa att unga människors närvaro och påverkan arrangerar World YMCA CAMP CLIMATE – en mötesplats för unga människor att koordinera sitt påverkansarbete, kapacitetstärka och nätverka under COP mötet.

  World YMCA och deras Resource Group on the Enviroment bjuder in KFUMare från hela världen som är intresserade av miljö- och klimatfrågor att delta vid Camp Climate! Det kommer att arrangeras mängder av olika events och deltagarna kommer att interagera med unga aktivister från hela världen, politiker och representanter från det globala civilsamhället och många många fler. World YMCA hoppas på en delegation av 100 unga människor, så kom och var med och påverka du med!

  Kostnad:

  COP Vecka 1 – 230 euro (incheckning 5 november kl 14.00 – utcheckning 12 november kl 10)

  COP Vecka 2 – 200 euro ( incheckning 12 november kl 14.00 – utcheckning 18 november kl 10.00)

  COP Vecka 1+2 – 430 euro (incheckning 5 november kl 14.00 – utveckning 18 november kl 10.00)

  Kostnaden täcker:

  • boende
  • frukost
  • kapacitetsstärkande events
  • påverkans koordinerande möjligheter

  Anmälan gör du här: http://campclimate.ymca.int/registernow.html

  För att komplettera ansökan behöver du ett endorsement letter från KFUM Sverige. Skicka därför en motivering till varför du vill delta till Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se

  Innan du skickar in anmälan, läs detta: http://campclimate.ymca.int/uploads/1/3/3/6/13368821/camp_climate__-_non-ymca_booking_conditions.pdf (priserna i denna stämmer ej för KFUMare, då är det priserna ovan som gäller).

  För detaljer kring Camp Climate, hör av dig till Romulo Dantas, World YMCA romulo@ymca.int för mer info om COP mötet: http://newsroom.unfccc.int/cop-23-bonn/

  Vill du veta mer? http://campclimate.ymca.int/ och se bifogade filer nedan

  Är du intresserad av att vara med? Hör av dig till Caroline på KFUM Sverige caroline.daly@kfum.se
  04 Dec 2017 - 08 Dec 2017

  EGOL - avancerad ledarutbildning

  EGOL är ett utbildningssteg efter Mary och Helheten, en fördjupande och avancerad utbildning.  EGOL är en utbildning för dig som vill bli säkrare och effektivare i din ledarroll eller i din samverkan med andra. Utbildningen syftar till att ge dig förståelse och verktyg för hur du kan påverka och låta dig påverkas av andra i grupp samt för hur grupper utvecklas.

  I EGOL behandlar vi det som visat sig vara viktigt för att samverka med andra och positivt bidra till en grupps utveckling, bland annat:

  • ett självförtroende som grundas i självinsikt, d v s medvetenhet om mina personliga förutsättningar, erfarenheter och värderingar samt hur detta påverkar mig och mitt beteende,
  • en förmåga att skaffa och bibehålla kontakt med andra samt att få andras tillit,
  • en förståelse för andras beteende,
  • en förmåga att hantera konfliktsituationer, speciellt om man själv är inblandad,
  • en förmåga att leda och påverka andra,
  • en förmåga att arbeta tillsammans i grupp,
  • en förmåga att identifiera och finna lösningar på problem
  • en förmåga att öppet reflektera över utfallet av valda lösningar, samt
  • en förmåga att planera och genomföra förändringar i större och mindre system

  Kortfakta!

  Datum: 4 – 8 december 2017, samt ytterligare en dag, våren 2018.
  Plats: Karlskoga folkhögskola (plats för kursdagen våren 2018 meddelas senare)
  Kostnad: 20 000 kr/person inkl helpension, kursledning och kursmaterial. Vid behov kan deltagare söka kursbidrag på 3000 kr/person från KFUM Sverige, bidrag till reskostnad kan sökas från Triangelfonden.
  Tänk också på att söka bidrag lokalt.

  Anmälan som är bindande, görs här: https://podio.com/webforms/18159923/1220335
KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Ö Ny Brevik,
61030 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet