Arvfondsprojektet: Världens Läger

Världens läger är ett integrationsprojekt som drivs av KFUM Brevik med stöd från Allmänna Arvsfonden. Projektet engagerar ensamkommande ungdomar genom att skapa förutsättningarna till att delta i lägerverksamhet på KFUM Breviks Lägergård.

Projektet ger ensamkommande ungdomar chansen att uppleva det härliga med att vara på läger under sommaren när skola och andra aktiviteter tar uppehåll. Lägret skapar en trygg mötesplats där deltagarna kan träffa vänner och erhålla värdefulla erfarenheter.

Text

Vi ser det som värdefullt att få delta i en typisk svensk aktivitet, så som att åka på läger är, för att lära sig mer om den svenska kulturen, föreningsliv och friluftsliv. Lägerverksamheten bidrar även till delaktighet och gemenskap som ger förutsättningar till att stärka individen.

I förlängningen ser vi att deltagandet i Världens Läger ska hjälpa ungdomarna att hitta en väg in i föreningslivet, vilket i sin tur ger erfarenhet till att vidare ta del av andra demokratiska organisationer och sammanhang.

Utöver sommarlägerverksamheten kommer projektet att anordna helgläger under höst, vinter och vår för ungdomar i målgruppen.

Projektet kommer även i samarbete med Svenska Kyrkan att bedriva grupper inom det pedagogiska programmet Barn i väntan/Barn i start, för att ge barn som kommer möjlighet att bearbeta sin resa till Sverige, hjälpa till att reda ut hur deras väntan kan bli meningsfull samt finna en väg framåt. En inre resa som är värdefull vart än i livet du befinner dig.
 

Bild

 

KFUM Brevik söker ledare till Världens Läger för ensamkommande

KFUM Brevik ska sommaren 2017 erbjuda daglägret Världens Läger för ensamkommande ungdomar i framför allt Norrköpings kommun. Lägret omfattar fyra lägerveckor som är förlagda vecka 26 och framåt. Detta är möjligt tack vare bidrag från Allmänna Arvsfonden.

Ungdomarna är mellan 14 och 17 år och har vid det här laget börjat bli riktigt duktiga på svenska. Troligen känner de varandra sedan tidigare och bor kanske ihop. Lägren kommer bestå av ca 15-20 deltagare åt gången.

Lägren är placerade måndagar till fredagar och deltagarna på daglägren anländer med buss ca 10.00 varje dag och åker tillbaka på eftermiddagen. Eventuellt kommer de att erbjudas övernattning en av veckorna eller enstaka dagar.

Vi söker nu ledare till Världens Läger. Du som daglägerledare bor förstås kvar på området och kan delta i övriga lägret och planera och umgås med de andra ledarna kvällstid. På lägren kommer de att göra vanliga lägeraktiviteter som exempelvis teambuilding, höghöjdsaktiviteter, kanoting, lägerbål o.s.v.

Lägerteamet består av fyra – fem personer, varav en är mer ansvarig för program, och en lägerchef som är med delar av dagarna. Dessutom finns minst en personal med från boendet de kommer ifrån. Ytterligare ca 100 barn och ca 40 ledare finns på området och deltar i andra läger. Att vara lägerledare räknas som en volontärinsats och Brevik ger ett arvode på 600:-/vecka. För er som ska jobba kommer utbildningsdagar att organiseras.

Lägren kommer pågå vecka: 25, 26, 27 och 28.

Om du tycker att detta låter intressant så kontakta oss direkt!

Melina Karlsson, lägerchef
melina.karlssona@gmail.com
0762-49 65 90

Helena Sjunnesson, projektkoordinator
helena@kfumbrevik.se
0738-003450

 

Pågående Arvsfondsprojekt

Världens Läger

Nu har vi startat vårt stora sociala projekt Världens Läger. Tack vare stöd från Arvsfonden kan vi nu erbjuda gratis lägervistelse åt ensamkommande ungdomar i sommar.

Läs mer ➜

Utsikten

Samtidigt har vi påbörjat byggnationen av vårt nya hus med nya toaletter, duschar och ett samlingsrum med tillhörande pentry. Även detta tack vare fondmedel från Arvsfonden.

Läs mer ➜

KFUM BREVIK
Tel: 0125-51018
Mail: info@kfumbrevik.se
www.kfumbrevik.se

BESÖKSADRESS
Ö Ny Brevik,
61030 Vikbolandet

MER AV OSS

Facebook

Instagram

KFUM Brevik

Arvsfondsprojektet